VIDEO: Incendiu de proporţii în doi zgârie-nori din Emiratele Arabe Unite

  • Adrian Marinescu
  • 29 martie 2016
  • Externe
hotel

Un incendiu de proporţii a afectat în cursul nopţii de luni spre marţi în cel puţin doi zgârie-nori din Ajman, din Emiratele Arabe Unite, relatează BBC News, care aminteşte că este al treilea incident de acest fel din ultimul an.

Locuitorii din cele două clădiri au fost evacuaţi, iar mulţi dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au inhalat fum şi au suferit răni minore. O femeie însărcinată a fost spitalizată. Incendiul a izbucnit în complexul rezidenţial Ajman One, un proiect imobiliar ce include 12 zgârie-nori cu 3.000 de apartamente în total. Flăcările au cuprins mai întâi o clădire, după care s-au extins la o a doua.

Imagini date publicităţii de Poliţia din Ajman arată flăcările imense care au cuprins o parte a unui turn. Marţi dimineaţă, pompierii au anunţat că au reuşit să stingă incendiul şi că echipele aşteaptă ca întreaga clădire să se răcească. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiului.

Proiectul rezidenţial, în valoare de 735 de milioane de dolari, ar fi trebuit dat în folosinţă în 2009, dar a fost încheiat câţiva ani mai târziu. În noaptea de Anul Nou, un incendiu de proporţii a cuprins un hotel de lux, cu 63 de etaje, din centrul Dubaiului. Flăcările au ars timp de 20 de ore, iar 16 persoane au fost rănite. În hotel se aflau şi români.

Potrivit autorităţilor, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit. În plus, izolaţia exterioară a clădirii nu a îndeplinit standardele de siguranţă, ceea ce a favorizat propagarea focului. În februarie 2015, un incendiu de proporţii a afectat clădirea Torch, tot din Dubai, unul dintre cele mai înalte turnuri rezidenţiale din lume.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *