Ultimele Știri

VIDEO: În plin scandal, Patriarhul Daniel folosește ilegal coloana oficială

Un cetățean a surprins coloana oficială a Patriarhului Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, pe bulevardele Capitalei, deși acesta nu ar avea dreptul, conform legii. Patriarhul a fost filmat în timp ce se deplasa cu o maşină antemergătoare de la Poliţia Rutieră care fluidiza traficul. 

„La solicitarea scrisă, Patriarhia Română poate beneficia de o astfel de maşină de poliţie ţinând cont de importanţa unor evenimente sau de vizita unor delegaţii oficiale, în special cele din străinătate. Patriarhul are o maşină de poliţie în faţă atunci când participă la evenimente oficiale ale Patriarhiei Române, dar asta se face în baza protocolului încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne, care este semnat înainte de 2007. Nu este vorba de o coloană oficială, ci doar de o maşină de poliţie care asigură fluidizarea traficului la evenimentele oficiale ale BOR”, a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, la Europa FM. 

Potrivit Codului Rutier, patru demnitari români au dreptul să beneficieze zilnic de coloane oficiale: Presedintele României, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor şi primul-ministru al Guvernului. Acestora li se adaugă şi miniştri care au nevoie să se deplaseze în regim de urgenţă. Lucrul acesta a fost confirmat pentru „Adevărul” şi de fostul Ministrul de Interne Gabriel Berca (februarie-aprilie 2012) care a explicat că „numai în caz de urgenţă, dacă trebuia să ajung repede la Guvern, aveam dreptul la o maşină de poliţie antemergătoare pentru fluidizarea traficului rutier. În cazul unei deplasări de urgenţă, orice ministru are acest drept”, a spus Berca.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*