Ultimele Știri

Video: Imobile gratuite de la Guvern pentru preoții deveniți agenți electorali

Episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, a participat la sfințirea unui lăcaș de cult, moment prielnic pentru ai îndemna pe enoriași să aleagă un președinte creștin ortodox.

La eveniment au fost prezenţi europarlamentarul Ovidiu Silaghi, deputatul Octavian Petric, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, consilierul judeţean Oliviu Buzgău, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, George Vulturescu, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi viceprimarul Radu Roca, omul de afaceri Mircea Leţiu, membru în Adunarea Eparhială şi membru în Adunarea Naţională Bisericească din partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, respectiv primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, toți fiind membri sau apropiați ai Partidului Social Democrat.  

PS Iustin Sigheteanul i-a îndemnat pe subordonații săi cu sutană să îi conducă pe oameni la vot și să îl aleagă pe al nostru, cel ortodox care își face semnul ”Sfintei Cruci”, respectiv Victor Ponta. 

”Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) 

Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi  să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate.”, a spus baronul PSD Satu Mare, Mircea Govor, pe 4 noiembrie, la o ședință de partid.

Pentru bunătatea și implicarea sa în campania electorală episcopul  va primi din partea Guvernului condus de Victor Ponta, o serie de imobile ale statului pe care în prezent le are în administrare Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului , prin Secretariatul de Stat pentru Culte.  Proiectul de hotărâre a fost inclus pe agenda şedinţei de marţi a Guvernului.

Proiectul stabileşte „transmiterea, fără plată, în proprietatea unităţilor de cult deţinătoare a unor imobile aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, respectiv a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului” şi este iniţiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

Aceeaşi procedură va fi aplicată de Guvern şi pentru Arhiepiscopia Târgoviştei, pe agenda Guvernului fiind introdus şi un proiect prin care un imobil folosit în prezent de către Arhiepiscopie este cedat gratuit în proprietatea acesteia. Şi acest act normativ este iniţiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*