Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Imigranții au evadat din taberele de la Bicske și Roszke! Frontiera cu Serbia a fost închisă

roszke

Circa 300 de imigranți au evadat din tabăra de la Roszke și au pornit pe jos în direcția Budapesta. Poliția maghiară a luat măsuri pentru prinderea imigranților.

Poliția a declarat că a oprit traficul pe autostrada din apropiere, după ce migranții au izbucnit din centrul de primire Röszke. Alți circa 2300 de imigranți sunt revoltați și încearcă să evadeze din centrul de la Roszke. 64 de persoane au fugit din centrul de la Biscske și au pornit spre Austria. 

Forțele de ordine încearcă să îi prindă pe imigranți și să îi aducă înapoi în tabere. Parlamentul maghiar a adoptat, vineri, o nouă serie de măsuri pentru a bloca intrarea în țară a  zecilor de mii de migranți. Noile legi prevăd închiderea etanșeizarea frontierei cu Serbia, crearea unor zone speciale de tranzit, până la procesarea cererilor de azil. Imigranții nu vor fi deportați, asigură politicienii maghiari.

Orban a promis să preia controlul asupra celei mai grave crize a migrației în Europa de la războaiele iugoslave din anii 1990. Potrivit autorităților de la Budapesta anul acesta în Ungaria au intrat peste 150.000 de imigranți. La Budapesta imigranții din fața gării Keleti au pornit în grupuri pe bulevardele Capitalei maghiare și scandează că vor în Germania. Potrivit unui fotoreporter maghiar aceștia ar pleca pe jos spre Austria. 

La Roszke situația este tensionată având loc incidente între migranți și poliție. Imigranții au aruncat cu pietre în forțele de ordine, transmite AFP. Poliția maghiară a răspuns cu gaze la crimogene pentru a calma situația. 

a39c6e6918f6b5c0add5839dd231a6d5

81203915250664f2ab674c1979865aa2

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*