Ultimele Știri

VIDEO: Imagini incredibile cu un tanc rusesc lovit de o rachetă americană, în Siria

tanc rusesc siria

O întregistrare video în care un tanc rusesc este lovit de un obuz american a provocat reacții diverse pe internet, și mai ales pe site-urile de socializare. În clipul respectiv, se poate observa cum rebelii sirieni au filmat momentul în care au lovit un tanc cu o rachetă anti-tanc americană, model BGM-71, de la o distanță destul de mare.

Din imaginile surprinse, tancul, un model T-90 rusesc, a fost lovit de o rachetă furnizată de CIA opoziției siriene în ultimii ani. Nu se știe dacă vehiculul blindat avea la bord un echipaj rusesc sau aparținea forțelor pro-al-Assad, dar se observă cum, după ce au fost loviți de rachetă, persoanele care se aflau înăuntru ies pe turela grav avariată.

Tanc rusesc lovit de un obuz american, în Siria

Atacul asupra tancului este surprinzător, deoarece șenilatul ar fi trebuit să fie echipat cu un dispozitiv anti-rachetă, însă se pare că acesta nu a funcționat sau nu era activat. Cu toate astea, racheta nu a explodat la impactul cu mașinăria, cel mai probabil din cauza așa-numitei armuri reactive cu care este dotat T-90.

Filmarea a fost urcată pe YouTube în data de 26 februarie, dar nu se știe când a fost realizată aceasta. Sâmbătă, pe 27 februarie, în Siria a intrat în vigoare un acord de încetare a focului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*