Ultimele Știri

VIDEO: Guvernul din Japonia aruncă apă radioactivă în Ocean. Radiațiile pot distruge ADN-ul și pot opri reproducerea

fukushima

Japonia pare să fie în criză de spațiu pentru stocarea apei decontaminate, dar încă radioactivă. Aceștia au primit aproparea ca apa radioactivă să poată fi aruncată în ocean. Nimeni, până acum, nu a mai aruncat această substanță în apele unui ocean. Procesul de ‘decontaminare’ a fost vag, iar autoritățile plănuiesc să îi dea drumul în ocean începând cu luna septembrie a acestui an.

Unda verde le-a fost dată de cooperativa de pescuit din Fukushima, deși inițial aceștia au zis ‘nu’. Lucrurile sunt drastice. Oamenii de știință caută frenetic un mod de a intra în reactor. Reactorul 1, cel mai probabil, topit complet, este izolat în navă.

Prima dronă trimisă s-a oprit după 3 ore de funcționare, în urma radiațiilor intense. Specialiștii se așteptau să dureze aproximativ 10 ore până când drona să se oprească.

Drona a măsurat temperaturi mai mari de 26 de Sieverts (o unitate de măsură derivată a sistemului SI, folosită în măsurarea diferitelor doze echivalente de radiații absorbite. Sievertul este utilizat pentru evaluarea cantitativă a impactului biologic. Este folosit și în calculele necesare la analizarea și aprecierea factorului de risc al diverselor iradieri) pe oră, sau Sv / h. Radiațiile au fost de 26 de ori mai mari decât au prezis specialiștii. Aici este mult mai multă radioactivitate decât dozele toxice primite de Loius Slotten și Harry K. Dollinger, oameni de știință uciși de radiațiile acute care au avut loc în urma accidentului de la Los Alamos, în anii 1940.

Aici este o parte din filmul realizat cu ajutorul dronei, inclusiv statistici în timp real.

Radiațiile provin dintr-un bombardament cu neutroni, care pot perturba, sau chiar distruge ADN-ul, provocând alte molecule pentru a deveni izotopi care sunt, ele însele, radioactive. Această reacție în lanț poate provoca oprirea reproducerii.

Guvernul japonez nu a făcut ușor accesibilă metodologia lor de decontaminare a apei și nu are nici o idee dacă este sigur să arunce apa contaminată în ocean.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*