Ultimele Știri

VIDEO: Google a inventat ‘menajera electronică’, robotul bun la toate. Cum arată Atlas

robot google atlas

Robotul Atlas al celor de la Google, unul dintre cei mai scumpi și avansați tehnologic androizi existenți, a fost învățat cum să faca treburile casnice.

Oamenii de știință de la Institutul pentru cercetarea umană și robotică din Florida l-au programat pe Atlas să dea cu aspiratorul și cu mătura, să ridice gunoiul de pe jos și chiar să lanseze avioane de hârtie, după cum reiese dintr-un clip postat pe site-ul BBC.

Cârcotașii spun însă că se mișcă prea încet pentru o menajeră, i se termină bateriile destul de repede și e mult prea neîndemânatic pentru a fi lăsat să șteargă praful de pe raftul cu porțelanuri.

Mașinăria, care costă câteva milioane de dolari, a fost construită de divizia Boston Dinamics a celor de la Google și este concepută în așa fel încât orice IT-ist doritor să programeze aparatul.

Institutul pentru cercetarea umană și robotică a înscris în trecut robotul la Pentagon’s Darpa Robotics Challenge, o competiție care aduce laolaltă inventatori din toată lumea. Scopul întrecerii este să creeze androizi care să poată salva oameni în timpul dezastrelor naturale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*