VIDEO: Garsoniere construite din bani europeni pentru profesorii navetiști

  • Adelina Mitrache
  • 7 august 2016
  • Social
profesor chimie

Garsoniere pentru profesori, construite din bani europeni, în comuna Arieşeni din judeţul Alba. Este soluţia găsită de primarul localităţii pentru a-i ajuta pe dascălii titulari, care vin din alte localităţi. În total, 10 garsoniere au fost ridicate de la zero. În cadrul aceluiaşi proiect au mai fost construite un internat pentru elevi, ateliere pentru activităţi practice şi o sală de sport, conform Digi24.

Aurica Jittu predă de 4 ani la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni. Fiind titulară pe post, programul nu i-a permis să facă naveta de la Zlatna, la peste 58 de kilometri depărtare. Şi-a găsit o locuinţă temporară, dar din toamnă va beneficia de una dintre cele 10 garsoniere amenajate special pentru dascăli.

Primii doi ani am stat în gazdă la cineva, iar în ultimii doi ani am stat în internatul de la tabără. Acum cu cele 10 garsoniere…sperăm să fie un beneficiu pentru noi”, spune Aurica Jittu, profesor Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni

Garsonierele au fost construite în campusul şcolar. Tot acolo au mai fost amenajate un teren de sport, un internat cu o capacitate de 100 de locuri, o bucătărie şi două ateliere.

Ideea ne-a venit pentru a ţine tineretul în zonă şi să reuşim să-i specializăm pe aceste trei componente: turism şi alimentaţie, mecanici auto şi tâmplari. Noi am reuşit să creăm condiţii pentru cazarea profesorilor, cu cheltuieli minime, doar pentru curent şi căldură”, afirmă Vasile Jurj, primar Arieşeni .

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 4 milioane de euro, bani europeni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *