Ultimele Știri

Video – Garry Kasparov: Putin este mai periculos decât Statul Islamic

Fostul campion mondial de șah Garry Kasparov a făcut o declarație extrem de critică la adresa președintelui rus Vladimir Putin, spunând despre acesta că reprezintă o amenințare globală mai mare decât Statul Islamic.

Kasparov și-a explicat afirmația, arătând că argumentul său este că Vladimir Putin nu poate fi învins din punct de vedere militar.

„În schimb, un război contra Statului Islamic poate fi câștigat pe teren. Este foarte clar că dacă America decide să elimine ISIL, îl poate transforma în praf în 24 de ore. Dar nu pot face asta împotriva lui Putin. Putin este o amenințare permanentă. El trebuie abordat într-un alt mod, economic, politic… E nevoie de o strategie mult mai complicată.

„ISIL da, este ca o hidră, îl elimini și va apărea alt ISIL, dar măcar ai soluții clare pentru că știi de unde vin banii și poți crea o coaliție care, în cele din urmă, să-i sece resursele, atât cele militare, cât și cele financiare”, a spus Garry Kasparov, într-un interviu acordat portalului Yahoo News.

Kasparov consideră că Putin este cel mai periculos om din lume, deoarece el vrea să rămână la putere cu orice preț.

„Putin are mijloacele de a crea instabilitate la nivel global, iar capacitatea sa de a crea instabilitate este de mii de ori mai mare decât toate al Qaidele din lume la un loc. El are mii de focoase nucleare și eu nu voi fi surprins dacă el începe să șantajeze lumea cu un armaghedon nuclear. Pentru că pentru el nu există viață fără putere și de aceea trebuie să admitem că acest om este cel mai periculos”, a afirmat Kasparov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*