Ultimele Știri

VIDEO: Franţa a intensificat raidurile în Siria

Franţa a intensificat raidurile în Siria, în ziua de duminică efectuând 20 de raiduri aeriene asupra oraşului sirian Raqqa, fieful organizaţiei fundamentaliste sunnite.

Aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Raqqa, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă şi o tabără teroristă de antrenament, potrivit Ministerului francez al Apărării.

Bombardamentele efectuate duminică par a fi o intensificare a campaniei aeriene asupra reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu 132 de morţi şi sute de răniţi în rândul civililor.

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, şi omologul său american, Ashton Carter, au ajuns la un acord, duminică, privind „măsuri concrete pentru intensificarea” cooperării militare împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, a anunţat Pentagonul.

O coaliţie coordonată de Statele Unite, la care participă şi Franţa, efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un „califat islamic” în regiuni şi comite sute de atrocităţi.

Sursă video: France 24

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*