VIDEO/ FOTO: Incidente rasiste în Marea Britanie după referendum. Românii și polonezii au fost cei vizați

  • Adelina Mitrache
  • 28 iunie 2016
  • Externe
romani marea britanie

Numeroase incidente cu caracter rasist s-au înregistrat în Marea Britanie după referendumul care a decis ieşirea ţării din UE, fiind vizaţi polonezi, români, italieni şi musulmani, somaţi să părăsească teritoriul britanic, informează publicaţia EUObserver.

Autorităţile britanice s-au sesizat după ce pe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotriva italienilor, musulmanilor, românilor şi polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez – Posk – au fost inscripţionate cu sloganuri xebofobe, duminică.

„Suntem foarte perturbaţi şi supăraţi de mesaje neplăcute făcute cu graffiti pe clădirea noastră. Poliţia investighează un delict cu caracter rasist”, a reacţionat Joanna Mludzinska, preşedintele Centrului cultural Posk.

„Voi face o interpelare parlamentară pe tema incidentelor rasiste care s-au multiplicat în Marea Britanie” după referendum, a declarat deputatul laburist Jess Phillips.
Un album a fost creat pe Facebook, intitulat “Worrying Signs” (Semne Ingrijoratoare), pentru a documenta presupusele incidente în care imigranții sunt vizați de comentarii xenofobe.
aaaaaaaaaaaaa

Potrivit unui mesaj postat pe Twitter, un italian a fost agresat doar pentru că a întrebat pe cineva cum a votat la referendum. Victima a avut nevoie de copci și și-a pierdut un dinte în urma atacului.

Au fost vizați de abuzuri atât imigranții din UE, cât și cei din afară, dar și persoane născute în Marea Britanie, dar de origine străină.

bbbbbbbbbb

Imigranții au reprezentat una dintre temele centrale ale campaniei pentru referedum. Campania anti-UE a susținut că Marea Britanie nu își va putea controla niciodată granițele cât timp face parte din blocul comunitar și au insistat asupra ajutoarelor sociale plătite de stat către imigranți.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *