VIDEO: Fiul lui Osama bin Laden avertizează Statele Unite că va răzbuna moartea tatălui său

  • Adelina Mitrache
  • 11 iulie 2016
  • Externe
Osama bin Laden

Fiul fostului lider neutralizat al reţelei Al-Qaida, Osama bin Laden, a ameninţat că se va răzbuna pe Statele Unite pentru asasinarea tatălui său, potrivit unui mesaj audio publicat pe internet, relatează Reuters online.

Hamza bin Laden a promis să continue lupta grupării militante împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor lor într-un discurs de 21 de minute intitulat „Suntem cu toţii Osama”, potrivit grupului de informaţii SITE.

„Vom continua să vă atacăm şi să vă ţintim în ţara voastră şi în străinătate drept răspuns la opresiunea la care aţi supus poporul Palestinei, al Afganistanului, Siriei, Irakului, Yemenului, Somaliei şi a celui din restul teritoriului musulman care nu a supravieţuit opresiunii voastre”, a avertizat Hamza.

„Cât priveşte răzbunarea naţiunii islamice pentru şeicul Osama, Allah să aibă milă de el, nu este o răzbunare pentru Osama ca persoană, ci pentru cei care au apărat islamul”, a continuat acesta.

Osama bin Laden a fost neutralizat în ascunzătoarea sa din Pakistan de către comandourile americane în 2011, aceasta fiind o lovitură majoră pentru grupul militant care a comis atacurile din data de 11 septembrie 2001.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *