Ultimele Știri

VIDEO: Femeia care l-a înfruntat pe organizatorul atentatelor din Paris și a prevenit două masacre

Abdelhamid Abaaoud

Mărturie impresionantă a unei femei din Franţa care i-a ajutat pe poliţişti să-l localizeze pe Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris din 13 noiembrie. Informaţiile furnizate de femeie au fost cruciale şi au dus la lichidarea teroristului, câteva zile mai târziu, la Saint Denis. Presa a botezat-o Sonia, pentru că trebuie să-i protejeze identitatea. Era prietenă cu verişoara lui Abaaoud şi a aflat că teroristul se va întoarce la Paris ca să arunce în aer un comisariat de poliţie şi o creşă din cartierul La Défense. Femeia a alertat imediat poliţia, conform Digi24.

Presa franceză i-a spus Sonia, dar nu este numele ei adevărat. A jucat un rol esenţial în localizarea creierului atentatelor din 13 noiembrie de la Paris.

La două zile de la atacuri, femeia a aflat că verişorul prietenei ei, un anume Abdelhamid Abaaoud, se va întoarce în capitala Franţei pentru a-şi duce la sfârşit planurile. A fost de faţă când Abaaoud a sunat din Belgia şi i-a cerut rudei sale să-i găsească un apartament în Paris.

„I-a spus la telefon că trebuie să-i găsească o maşină ca să ia pe cineva care are nevoie de adăpost. Era verişorul ei cel care suna”, a spus Sonia.

Cele două femei au mers împreună la întâlnirea cu atacatorul. Şi-au dat întâlnire undeva la periferia Parisului, unde se ascundea în boscheţi.

L-am văzut şi i-am spus: Domnule, aţi participat pe 13 noiembrie? Ce s-a întâmplat? Mi-a răspuns: Normal. Eu sunt teroristul. I-am zis: Aţi omorât oameni! Aţi ucis oameni nevinovaţi! Mi-a răspuns că nu erau nevinovaţi. Că trebuie să vedem ce se întâmplă la ei în Siria. Că este mândru de el şi că nu-i este frică de nimeni. Povestea de parcă ar fi vorbit despre lucruri banale, despre promoţii la magazine. Era mulţumit”, a povestit Sonia.

Sonia a mai aflat că teroristul, care avea colaboratori sirieni, irakieni, francezi, germani şi britanici, punea la cale şi alte atacuri – voia să arunce în aer un comisariat de poliţie şi o creşă din cartierul financiar La Défense. După întâlnire, a sunat la poliţie.

Le-am spus că trebuie să meargă repede pe Strada Bergeries ca să-l aresteze pe terorist. Era chiar Abdelhamid Abaaoud”, a mai spus femeia.

Curajul de care a dat dovadă femeia care l-a înfruntat pe Abaaoud a prevenit un nou masacru. A acceptat să vorbească şi cu presa abia la trei luni de la atentate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*