Ultimele Știri

VIDEO: Facebook ne monitorizează conversațiile și fotografiile, apoi le trimit poliției pentru depistarea activității infracționale

Facebook are un nou software care monitorizează chatul profilului și fotografiile, pentru activități infracționale

facebook

Facebook are un nou software, mai puțin cunoscut, care monitorizează chatul profilului și fotografiile, pentru activități infracționale. Software-ul va alerta un angajat al companiei, care va decide dacă este nevoie să alerteze autoritățile, sau nu. Acesta va monitoriza persoanele care au o relație „liberă” pe rețelele de socializare, în conformitate cu declarațiile ofițerului de securitate al Facebook, Joe Sullivan.

Într-un interviu pentru Reuters, agentul de securitate a explicat că Facebook se concentrează pe conversațiile între membrii care au o relație liberă pe rețeaua socială. De exemplu, în care cazul în care doi utilizatori nu sunt prieteni, au devenit recent prieteni, nu au prieteni comuni, interacționează unele cu altele foarte puțin, au o diferență semnificativă de vârstă, și / sau se află departe unul de altul, instrumentul acordă o atenție deosebită.

Programul de scanare caută anumite fraze găsite în înregistrările de chat obținute anterior de la criminali, inclusiv „prădători” sexuali ( știm de cel puțin un zoofil care a fost adus în fața instanțelor judecătorești, ca rezultat direct al scanării chat-ului de Facebook ). Analiza relației și materialul trebuie să se adauge în listele de prieteni înainte ca un angajat al Facebook să se uite la conversații și apoi ia decizia finală dacă va avertiza autoritățile.

„Nu am vrut să înființeze un mediu în care angajații noștri să citească conversațiile private, astfel că, este foarte important să folosim o tehnologie care are o rată fals-pozitivă foarte scăzută”, a declarat Sullivan pentru Reuters.

Software-ul a fost folosit pentru a ajuta la adunarea informațiilor cu privire la potențialii suspecți. Într-un singur caz, 62 de pagini de informații, imagini, conversații de pe chat și posturi, au fost adunate și predate autorităților locale de către angajații Facebook, într-o solicitare recentă.

Facebook, cel mai probabil vrea să păstreze acest software secret, deoarece cei mai mulți oameni nu sunt deloc convinși, că, cu ajutorul conversațiilor și al postărilor de pe pagina persoanlă, pot fi detectați criminali, violatori etc. Cât de departe este dispus acest sistem să meargă?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*