Ultimele Știri

VIDEO: EXPLOZIE puternică în centrul Istanbulului, soldată cu victime

explozie

UPDATE 14:30 – Erdogan: Explozia din Istanbul, un atac sinucigaş comis de un sirian

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că explozia din Istanbul de marţi, soldată cu cel puţin zece morţi şi 15 răniţi, a fost cauzată de un atac sinucigaş comis de un cetăţean sirian, informează site-ul publicaţiei Hurriyet.

Potrivit ultimului bilanţ furnizat de biroul guvernatorului din Istanbul, cel puţin zece persoane au murit şi 15 au fost rănite în explozia petrecută marţi dimineaţă în piaţa Sultanahmet, din centrul turistic al Istanbulului.

Printre victimele deflagraţiei se află şi turişti, conform primelor informaţii. Cel puţin şase germani, un norvegian şi un peruvian au fost răniţi în explozie, potrivit agenţiei turce Dogan.

UPDATE 14:00 – Opt străini, răniţi în explozia de la Istanbul

Cel puţin şase germani, un norvegian şi un peruvian au fost răniţi în explozia care a avut loc marţi într-o zonă turistică din Istanbul, potrivit agenţiei turce Dogan, citată de AP în pagina electronică.

Un purtător de cuvânt al Ministerului norvegian de Externe a anunţat, la Oslo, că acţionează împreună cu Ambasada din Turcia pentru a verifica informaţii cu privire la rănirea unor norvegieni.

O explozie puternică s-a produs marţi dimineaţă în cartierul turistic Sultanahmet din centrul Istanbulului, relatează agenţia de presă Dogan în pagina electronică. Biroul guvernatorului din oraş, citat de cotidianul Hurriyet în ediţia online, a anunţat că cel puţin zece persoane au murit şi alte 15 au fost rănite în explozie.

Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar potrivit primelor informaţii s-au înregistrat victime, precizează agenţia Dogan.

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, citat de cotidianul Hurriyet în ediţia online, explozia s-a produs lângă Obeliscul lui Theodosius din piaţa turistică Sultanahmet.

Deflagraţia a fost suficient de puternică pentru a fi auzită în cartierele învecinate, potrivit unor martori citaţi de CNN Turk.

Mai multe ambulanţe, maşini de poliţie şi camioane de pompieri au fost trimise la locul exploziei, iar o anchetă a fost demarată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*