Ultimele Știri

VIDEO – Experiment de Crăciun: copiii, puși să aleagă între cadouri pentru ei sau pentru părinți

cadouri
 Milioane de copii din lumea întreagă se bucură în aceste zile de cadouri. Sunt însă şi mai mulţi care nici nu visează la o surpriză.

O televiziune din Statele Unite s-a gândit la copiii şi părinţii care nu au posibilităţi şi i-au surprins pe aceştia cu un joc în care cei mici au avut de luat decizii. În faţă camerei de luat vederi au fost aduşi zeci de copii care provin dn familii defavorizate. Cei mici le-au spus celor prezenţi ce şi-ar dori de la Moş Crăciun: un laptop, o casă pentru păpuşi, o maşină de teren, un XBox 360, un joc de Lego.

Apoi copiii, au fost întrebaţi ce cred ei că şi-ar dori părinţii lor de Crăciun. „Mama mea şi-ar dori probabil un inel, pentru că nu a avut niciodată unul”, spune unulo dintre ei. “Bijuterii! Îi plac foarte mult!/”; “Un televizor nou/”; “Câteva ceasuri/”.

După ce copiii şi-au exprimat dorinţele, cadourile nu au întârziat să ajungă…inclusiv pentru părinţi. Organizatorii s-au gândit să-i pună să aleagă pe cei mici: ori cadoul pentru ei, ori cel pentru familie.

După câteva minute, copiii au luat o decizie care i-a surprins pe organizatori: au ales cadourile pentru părinţi. Nu doar că au fost extrem de siguri pe decizia luată, ci au avut şi motive întemeiate pentru care au renunţat la dorinţele lor în favoarea părinţilor.

„De ce? Pentru ca jocul nu conteaza, familia conteaza. Nu aceste legouri, ci familia ta. Asa ca daca am de ales intre lego si familie, aleg familia”; “Eu primesc in fiecare an cadouri de la familia mea, insa mama nu primeste nimic niciodata.” “Daca o sa aleg laptopul, mama o sa piarda ceva. Ea ma ajuta cand sunt bolnava, ea ma ajuta cu temele pentru acasa.” “Ea imi ofera casa ei sa locuiesc.” “Ei au grija de mine, asa ca trebuie sa ofer si eu ceva.”

Pentru ca raspunsurile lor i-au emotionat pe toti cei prezenti, la final, organizatorii le-au spus copiilor ca vor primi ambele cadouri pentru ca au luat o decizie grea. Au renuntat in favoarea celor dragi la cadourile pe care probabil si le doreau de mult timp.

Desi nu isi revenisera complet dupa decizia luata, cei mici s-au grabit sa le ofere parintilor cadourile. Clipul a fost postat pe YouTube și a strâns in doar cateva zile milioane de vizualizări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*