Ultimele Știri

VIDEO: Exodul s-a mutat la frontiera sârbo-croată

11

Grupuri răzlețe de imigranți au fost observate în apropierea frontierei sârbo-croate, miercuri, la primele ore ale dimineții. 

Ungaria a închis frontiera cu Serbia, astfel, imigranții au fost nevoiți să apeleze la o rută alternativă. Poliția croată a anunțat că în această dimineață au intrat în țară un grup de 40 de afgani. Autoritățile croate îi vor ridica pe imigranți și îi vor duce în centrul special de primire a refugiaților din Zagreb.

Autoritățile sârbe au început să îi transporte pe imigranții de la Persevo către punctul de trecere a frontierei de la Sid, la frontiera cu Croația. Presa sârbă a relatat faptul că cel puțin 10 autocare cu imigranți au plecat din tabăra de la Persevo. Alți imigranți au ajuns la frontieră cu taxiurile, relatează un reporter Reuters.

Noua rută a migrației

Posted by Presaliberă.net on 16 Septembrie 2015

Mulți imigranți speră că odată ajunși în Croația (UE) vor putea trece ușor în Slovenia, care face parte din zona Schengen de călătorie fără frontiere a Europei, iar mai apoi în Austria și Germania. Ministrul croat de interne Ranko Ostojic, a declarat marți că Zagrebul a pregătit un „plan de urgență în cazul unui aflux de mii de refugiați”, dar nu a dat detalii. „Guvernul va activa repede un plan de urgență în cazul în care va fi nevoie”, a spus Ostojic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*