Ultimele Știri

Video exclusiv: Negocierile eșuate dintre Poroșenko și Putin

Vladimir Putin s-a întâlnit, astăzi, la Milano în cadrul summitului Europa-Asia, cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, cancelarul german Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, președintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron și premierul italian Metteo Renzi, pentru a discuta despre încetarea focului din estul Ucrainei și soluționarea disputei existente privind livrările de gaze naturale. 

Discuțiile dintre Rusia, Ucraina și liderii europeni a fost „plin de neînțelegeri și dezacorduri”, relatează oficialii de la Kremlin, în deazacord cu mesajele optimiste transmise de liderii europeni în speranța de a asigura un început de progres în criza ucraineană.

La încuputul întâlnirii, președintele rus a dat mâna cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, care au negociat între patru ochi situația din estul Ucrainei, după care, la o oră diferență, s-au alăturat și ceilalți lideri europeni, Angela Merkel, Jose Manuel Barroso și Fracois Hollande.

„Din păcate, eu nu sunt foarte optimist”, i-a transmis Poroșenko cancelarului Werner Faymann despre întâlnirea cu Putin.

De cealaltă parte însă Vladimir Putin a declarat zâmbitor că „a fost bine, a fost pozitiv”, după întâlnirea care a avut loc pe marginea summitului liderilor din Asia și Europa, de la Milano.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există nici un progres în aceste negocieri din cauza „anumitor participanți”, care au avut o abordare „absolut părtinitoare, non-flexibilă, non-diplomatică” din partea Ucrainei.

„Discuțiile sunt într-adevăr dificile, plin de neînțelegeri, dezacorduri, dar ele sunt totuși în curs de desfășurare, schimbul de opinii este în curs de desfășurare”, a spus acesta imediat după întâlnire.

Un mesaj similar a apărut în acestă noapte, după ce Putin s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel, iar relația cordială dintre cei doi s-a schimbat din cauza acuzelor adreasate liderului de la Kremlin în vederea sprijinului oferit rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Reuniunea celor cinci s-a încheiat fără nici un rezultat, iar pentru o nouă serie de dezbateri, aceștia se vor întâlni în a doua jumătate a zilei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*