VIDEO: Drona de 10 grame

drona japonia

Atunci când vine vorba de tehnologie, japonezii sunt recunoscuti în toată lumea. Nu fac excepţie nici în privinţa dronelor, iar cele mai mici dispozitive de acest gen sunt prezentate la Tokyo. Au doar patru centimetri şi cântăresc zece grame. Creatorii lor spun că sunt ideale pentru filmările în spaţii mici.

 Într-o ţară în care spaţiul este o reală problemă, apariţia unor astfel drone atât de mici este binevenită. Sunt mult mai uşor de manevrat, însă realizarea lor nu a fost deloc uşoară pentru inginerii japonezi.

Shuichi Kukihara, inginer: „Noi, japonezii, avem probleme atunci când vine vorba de manevrarea dronelor mai mari. Prin urmare, cele de dimensiuni reduse au avantajul de a zbura în interiorul caselor sau în parcurile mici”.

Şi într-adevăr, dronele inventate de aceşti japonezi sunt chiar mici. Au patru centimetri, cântăresc zece grame şi sunt dotate cu camere video minuscule. În plus, datorită dimensiunii reduse, proprietarii lor nu au nevoie de permisul special acordat pentru aceste dispozitive.

Akihisa Suzuki, director executiv al unei companii IT: „Dronele sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră. Oamenii pot înţelege cum funcţionează, cum pot fi ridicate în aer şi controlate, iar acest lucru e foarte important pentru viitor”.

Fiindcă au dimensiuni foarte reduse, au şi avantajul unui preţ pe măsură. 60 de dolari, mai exact, spre deosebire de cei 1.500 cât costă o dronă normală performantă.

 
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *