Ultimele Știri

VIDEO: Declarația Consiliului Regal al României! Regele Mihai I se retrage de la tron

regele

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Cel care a făcut declaraţia a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele, după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia.

Acesta a precizat că Regele Mihai a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale.

”Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Majestatea sa urmează un tratament complex şi solicitant care îl împiedică să apară în public şi va petrece de aici înainte o perioadă de refacere”, a adăugat Andrew Popper.

El a dat citire şi mesajului transmis de către Regele Mihai.

”În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei şi a statului român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să îşi continue menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei”, a transmis Regele Mihai.

Consiliul regal a fost primit de majestatea sa regele în dimineaţa zilei de miercuri.Conform normelor fundamentale ale familiei regale a României, consiliul regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei, a mai spus Andrew Popper.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*