Ultimele Știri

VIDEO: De ce codul GALBEN de vreme rea nu i-a speriat pe sindicaliștii din sănătate

Protest sindicalisti sanatate

Ziua și protestul, în București, săptămâna aceasta. Miercuri le-a venit rândul sindicaliștilor din sănătate, care nu s-au lăsat intimidați de codul galben de vreme rea și au ieșit cu umbrelele să strige în fața Parlamentului

.

Reporter: Cât de aproape sunteți de o grevă generală?

Viorel Crușanu, Sanitas București: „Puțin, să se încălzească vremea. Numai să-i mobilizăm mai bine. Foarte, foarte aproape. Oamenii ne-au cerut asta, nu noi.”

R: De ce au cerut asta?

VC: „Pentru că își bat joc de legea slarizării. Ați văzut ce ordonanță trebuia să bage săptămâna trecută în Guvern. E o bătaie de joc. Tăiau salariile mai mult de 25%, decât a tăiat Guvernul Boc. E inadmisibil, lumea cere să iasă în stradă.”

R: Care ar fi varianta corectă, din punctul dvs. de vedere?

VC: „Varianta corectă este aplicarea unei legi a salarizării negociată cu sindicatele anul trecut. Aceea era agreată de toată lumea. E singura variantă.”

R: Cu cât ați vrea să crească salariile?

VC: „Salariile ne-au promis că o să se dubleze în patru ani de zile. Nu știu cum vor face etapizat, zece ani sau douăzeci, dar să avem garanția că în patru ani de zile vor fi dublate.”

„Nu e posibil ca acum când toți ne așteptam la o schimbare, schimbarea să fie în mai rău. Deci, noi pentru asta am ieșit, pe orice vreme ieșim și ne cerem drepturile. Sunt drepturile noastre după ani de muncă”, spune Estera Citeșean.

„Să ne mărească salariile precum pretențiile pe care le au în spitale. Vor niște servicii de calitate europeană, să ne facă niște salarii europene. Asta îmi doresc pentru mine și pentru toți colegii mei. În rest, să nu ajungă pe mâna noastră”, este de părere George Dumitrescu, vicepreședintele Sanitas Fundeni.

R: Ar putea toți bugetarii să primească salarii europene?

GD: „Soluția trebuie să o găsească ei, noi suntem clasa muncitoare. Din cauza asta sunt puși acolo, din cauza asta i-am votat.”

Toate organizaţiile judeţene Sanitas şi cei de la sindicatele bugetare din cadrul CNSLR- Frăţia au pichetat, miercuri, prefecturile judeţene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*