Ultimele Știri

VIDEO: Dacian Cioloș și Francois Hollande – România ar putea intra în spațiul Schengen, cel puțin în prima fază cu deschiderea comunicațiilor aeriene

ciolos hollande

Prim-ministrul Dacian Cioloș a discutat despre controlul la frontierelor și spațiul Schengen cu președintele francez Francois Hollande, ca parte a vizitei oficiale la Paris.

„Am discutat, de asemenea, problema de a proteja frontierele noastre europene. Știm că România depune eforturi pentru același scop ca și Franța, ceea ce înseamnă asigurarea securității frontierelor externe ale Europei, în special sprijinirea Comisiei Europene pentru instalarea de grăniceri pentru a controla cât mai uman posibil refugiații. Ne dorim ca UE să nu fie expusă la mișcările de populații care pot crea situații extrem de dăunătoare.”, a declarat Francois Hollande.

Premierul Dacian Cioloș i-a promis președintelui francez că România a implementat programe de protecție a frontierelor și l-a invitat pe acesta la București. 

„Am reiterat domnului președinte invitația pe care președintele Klaus Iohannis a făcut-o să viziteze România și sper să îl putem primi pe domnul președinte Hollande în acest an în România. Așa cum și domnia sa a spus, să pregătim împreună centenarul 2018, Marea Unire din România, la care istoric și Franța a avut o contribuție și sper eu să putem celebra împreună cu proiecte noi pe care le avem, de data aceasta ca două state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat șeful Executivului român.

Francois Hollande i-a transmis premierului român că va avea o vizită oficială la București. Șeful Executivului consideră că România a îndeplinit criteriile pentru aderare la spațiul Schengen și speră că eforturile țării noastre vor fi luate în considerare de partea franceză.

„Am discutat despre situația migrației și de faptul că România susține programe pentru consolidarea controalelor la frontieră. România este responsabilă pentru cea mai lungă frontieră externă în Uniunea Europeană. Sperăm că această contribuție a României privind controalele la frontieră vor fi recunoscute alături de criteriile pe care România le-a îndeplinit deja pentru a deveni parte a zonei Schengen, cel puțin în prima fază cu deschiderea comunicațiilor aeriene.”, a mai spus Dacian Cioloș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*