Ultimele Știri

VIDEO: Cunoscutul samsar imobiliar și patron al CSU Craiova, Mihai Rotaru, adus cu mandat la DNA

mihai rotaru

Samsarul imobiliar Mihai Rotaru a ajuns în fața procurorilor DNA împreună cu deputatul Cătălin Teodorescu, fost membru în comisia de retrocedare a ANRP. Cei doi ar fi aranjat o despăgubire ilegală în valoare de 100 de milioane de lei.

Cătălin Teodorescu a fost unul dintre cei care a aprobat despăgubirea de peste 100 de milioane de euro către Mihai Rotaru, după ce acesta cumpărase drepturi litigioase de la o persoană care se judecase timp de opt ani cu Primăria Piteşti fără a putea obţine despăgubirile care i s-ar fi cuvenit în contul terenului care nu putea fi restituit în natură.

Procurorii au suspiciuni privind modalitatea în care solicitarea de acordare a despăgubirilor a fost acordată lui Mihai Rotaru în termen de şase luni de la preluarea drepturilor.

Samsarul Mihai Rotaru este asociat al lui Adrian Andrici, cei doi fiind principalii acţionari ai clubului de fotbal CS Universitatea Craiova. În anul 2013 l-a susţinut, prin intermediul surorii sale, pe Andrei Hrebenciuc în Consiliul de Administraţie al SIF Moldova, fiul lui Viorel Hrebenciuc.

Interceptări despre mafia imobiliară(Vasile Șiman – avocat Adrian Mititelu)

În cumpărarea drepturilor litigioase pentru proprietăţi revendicate a inclus-o şi pe Irina Nisiparu (32 de ani), devenită ulterior soţia omului de afaceri. Prin intermediul ei, a cumpărat în 2008 de la Camera de Comerţ Argeş drepturile litigioase pentru un teren pentru care Comisia Centrală de Stabilire a Despăgubirilor a emis ulterior un titlu de despăgubire de 10 ori mai mare, transpus în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, familia Rotaru face în prezent afaceri în energie (XALADINE ENERGY SRL, XALADINE FURNIZARE SRL), prin cele două parcuri fotovoltaice din comuna Leu, judeţul Dolj,  în agricultură (RURAL CAPITAL SRL, AGRI TERENURI BRĂILA SRL, DELTA BERCENI SRL, DELTA GAIA AGRICULTURE SRL) şi în imobiliare (RURAL CAPITAL DOI SRL, RURAL DOBROGEA SRL, XALADINE GROUP SRL).

Topul câştigurilor din despăgubirile acordate în baza Legii fondului funciar 18/1991

dr-litigioase-legea-18

 Topul câştigurilor din despăgubirile acordate în baza Legii 10/2001

dr-litigioase-legea-10

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO: Cunoscutul samsar imobiliar și patron al CSU Craiova, Mihai Rotaru, adus cu mandat la DNA

  1. Cacaline, ce dlacu faci, ma, cu atatia bani? Ii mananci?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*