Ultimele Știri

VIDEO: Cum ne vând industriașii resturi de carne încleiate cu o substanță toxică

Secrete dezgustătoare din spatele industriei cărnii au început să iasă la iveală, în ultimul timp. Cu toate acestea, nu încetăm să fim suprinși și dezgustați de metodele la care industriașii apelează pentru a ne vinde alimente care ne-ar putea îmbolnăvi. 

O pulbere de culoare albă este folosită pentru a îmbina, prin încleiere, mai multe resturi de carne, care provin de la animale diferite. Astfel, într-o bucată de carne de porc, pe care o cumpărăm din supermarket, se pot ascunde, de fapt, resturi de carne de miel, vită și pui.

Diferența este absolut insesizabilă și nu ai putea bănui niciodată că în farfurie, în loc de o bucată de carne de pui, ai o combinație dezgustătoare de diverse resturi de carne. Pentru lipirea secţiunilor de carne, bucătarii folosesc această enzimă adezivă a transglutaminazei sub formă de pulbere de culoare albă. Astfel, porțiuni diferite de carne sunt lipite ca și cum niciodată nu ar fi fost altceva decât o simplă bucată de carne.

Mai mult decât atât, această enzimă este atât de toxică încât bucătarii care gătesc aceste porții își iau măsuri de precauție în timpul preparării. Substanţa sub formă de pulbere este produsă, de fapt, dintr-un agent de coagulare a sângelui animalier (de obicei provenit din sângele porcin), astfel încât „cârpirea” secţiunilor de carne poate deveni cu uşurinţă o bombă infecţioasă. Dar una bine cosmetizată.

E de-ajuns s-o rulezi în folie de plastic, s-o congelezi vreo 12 ore, apoi ai obţinut filet mignon. O practică obişnuită în restaurantele de lux şi sălile de protocol de prin SUA, şi asta de zeci de ani, potrivit secretele.com.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*