VIDEO: Cum arată cel mai mare parc de lalele din lume

  • Adrian Marinescu
  • 15 aprilie 2016
  • Externe
Keukenhof Gardens

Parcul floral Keukenhof (vestul Olandei), cea mai mare grădină cu bulbi din lume, cu 7 milioane de fire de flori, a ales în acest an să evoce istoria bogată a țării, luând ca temă Epoca de Aur olandeză (1584-1702).

Această epocă a însemnat o prosperitate fără seamăn pentru „comerț, artă și științe”, a declarat pentru AFP Patricia Jelgehuis, ghid turistic. În pavilionul dedicat perioadei menționate sunt expuse aproximativ 100.000 de lalele și alte tipuri de flori, aranjate în formă de vapoare sau case de pe Amstel, într-o paletă de culori de la alb la albastrul de Delft. Alături de asociații între culori florale și copii ale unor pânze pictate de mari maeștri din secolul al XVII-lea, vizitatorii admiră și o rochie de mireasă concepută pe bază de orhidee albe, realizată de creatorul olandez Ronald Kolk.

Pe lângă ținutele florale imaginate de Kolk, exponate de vârf ale unei expoziții care prezintă sculpturi, rochii și articole de încălțăminte, în Keukenhof au fost aduse și pălării ale lui Philip Treacy, stilist care și-a pus serviciile, între altele, la dispoziția Madonnei și a familiei regale britanice.

Keukenhof se așteaptă la 50.000 de vizitatori în 23 aprilie, cu ocazia manifestării „Corso fleuri du Bollenstreek”, imens alai de care alegorice care se va deplasa între Noordwijk și Haarlem (la sud de Amsterdam).

„Este zona câmpurilor de flori fiindcă pământul are aici mult nisip, favorabil lalelelor”, adaugă Patricia Jelgehuis.

Parcul Keukenhof a fost creat în 1857 în stilul grădinilor englezești, bulbii fiind plantați manual în fiecare an de circa 40 de grădinari. Din 24 martie până în 16 mai sunt așteptați în parcul de 32 de hectare circa 800.000 de vizitatori, care se vor adăuga celor 50 de milioane înregistrați de când a fost deschis pentru public, în 1949.

Comerțul cu bulbi de lalea de către olandezi a început în secolul al XVII-lea, după ce au descoperit floarea în Asia Centrală și primele culturi în Turcia.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *