Ultimele Știri

VIDEO: Croația, paralizată de invazie! Imigranții s-au bătut între ei pe bilete de tren

migranti

Croația a scăpat situația de sub control în urma invaziei migranților veniți de la granița Ungariei și din tabăra sârbă, Persevo. Numai în ultimele 24 de ore în Croația au intrat 13.000 de imigranți. Migranții plătesc 60 de euro pe un bilet de autocar din tabăra de la Persevo până la frontiera croată. 

Jurnaliștii prezenți la fața locului au raportat că există călăuze care au o înțelegere cu companiile sârbe de transport, astfel din cei 60 de euro plătiți de un migrant, 15 euro ajung la călăuze. Un autocar are cel puțin 50 de locuri, în cauză o călăuză câștigă circa 750 de euro sau chiar mai mult pentru fiecare cursă. 

Imigranții care au plecat cu trenul din Tovarnik, joi, au crezut că au ajuns în Zagreb, dar la ivirea zorilor au aflat că sunt în localitatea Beli Manastir(Mănăstirea Albă), undeva în nordul Croației în apropiere de frontiera ungară. În cursul zilei de vineri, imigranții s-au bătut între ei pentru bilete de tren în localitatea Beli Manastir.

Minutul 2 – bătaie pe bilete de tren

Autoritățile de la Zagreb au pierdut controlul asupra situației. În timpul incidentelor din Beli Manastir, nu au existat forțe de ordine care să aplaneze conflictul. Cei câțiva polițiști prezenți la fața locului nu au putut să despartă mulțimea furioasă.  

Guvernul croat a decis să nu le mai ofere cazare imigranților și îi ajută să ajungă cât mai rapid la frontiera slovenă. Toate punctele de trecere a frontierei croate au fost închise, cu excepția celui de la Tovarnik. Chiar și așa imigranții trec frontiera nestingheriți prin câmp.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*