Ultimele Știri

VIDEO: Criza imigranților se adâncește! Peste 7000 de imigranți au trecut granița în Serbia

Poliția și armata macedoneană a avut un weekend de coșmar în încercarea de a bloca intrarea în țară a mii de imigranți la granița cu Grecia. Incidentele nu au lipsit nici la granița cu Serbia. Mii de imigranți s-au îmbarcat în trenuri pentru a reuși să treacă granița în Serbia. 

Singura problemă în calea lor spre spațiul Schengen rămâne gardul ridicat la frontiera Ungariei la ordinul premierului Viktor Orban. Cel puțin 7.000 de imigranți au sosit în Serbia duminică, anunță oficialii de la Belgrad. Liderii europeni dau din colț în colț pentru găsirea unei soluții și stoparea afluxului de imigranți din Africa și Orientul Mijlociu. 

Traficanții de carne vii încasează sume colosale de la cei care doresc să urce pe o barcă cu destinația Europa. Un imigrant plătește minim 500 de euro până la câteva mii de euro. În funcție de suma plătită imigrantul primește un loc mai bun pe barcă. Cei care plătesc sume minime sunt băgați în cală, iar în cazul unei tragedii au cele mai mici șanse de supraviețuire. 

Mii de refugiați – în principal din Siria, precum și din Africa și Asia – au călătorit spre Serbia în acest weekend, după ce au rupt granița greco- macedoneană în încercarea de a se apropia de spațiul Schengen. În timp ce Poliția macedoneană a rezistat inițial fluxulului de imigranți, cu grenade paralizante și gaze lacrimogene, țara a decis să transfere imigranții în Serbia.

„A fost o nebunie de-a lungul nopții, cu oameni veniți de pretutindeni, autobuze care vin și pleacă și taxiuri care sosesc din alte orașe”, a declarat un șofer de taxi pentru AFP. Cum fluxul continuă într-un ritm constant din Grecia, micuțul stat din Balcani(Macedonia) a decis deschiderea granițelor.

1025980548

 

„Poliția macedoneană ne-a spus: „Bine ați venit în Macedonia; trenuri și autobuze sunt în așteptare pentru tine”, „, a declarat surprins Abdullah Bilal din Alepo Siria, pentru Reuters.

Mai mult de 5.000 de imigranți au intrat în țară prin zona de tranzit din nord, potrivit ministrului sârb al apărării Bratislav Gasic.

„Ne așteptăm ca valul să fie de o intensitate similară în următoarele zile”, a spus oficialul, citat de Reuters.

Peste 100.000 de imigranți au intrat în UE față de luna precedentă, însă Europa este neputincioasă în fața fluxului de imigranți.

Criza refugiaților a fost numită „cea mai mare provocare, de la reunificare”, a declarat vice-cancelarul Germaniei Sigmar Gabriel duminică.

Factorii de drept european ar trebui să „facă mai mult” și să „schimbe radical politicile sale”, a declarat Gabriel într-un interviu cu postul public ARD Germania.

1025929364

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*