Ultimele Știri

VIDEO: Cristian Burci, audiat în dosarul ‘Mită pentru PSD’

Cristian Burci, un cunoscut om de afaceri și patron de televiziune, a ajuns la Curtea de Apel București. El va fi audiat în dosarul ”Mită pentru PSD”.

În dosarul ”Mită pentru PSD” sunt implicate mai multe nume sonore din sfera politică și este anchetată intervenția președintelui Consiliului Județean Brăila, care i-ar fi cerut un milion de euro lui Ioan Niculae, bani cu care ar fi fost sponsorizată campania electorală a lui Mircea Geoană, din 2009.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în 11 ianuarie 2012, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pe Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, pe Viorel Bărac, director în acelaşi grup, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice, însă în 20 noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea omului de afaceri Ioan Niculae.

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au mai stabilit că din suma de un milion de euro, s-au plătit efectiv 641.730 de lei, aproximativ 150.000 de euro, folosindu-se drept paravan un contract încheiat între societatea controlată de Ioan Niculae – Interagro şi SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legală destinaţiei reale a sumelor de bani, şi anume finanţarea unui partid politic cu încălcarea dispoziţiilor legale, mai notau procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

Contractul propriu-zis şi actele aferente (procesul-verbal de recepţie, facturi) au fost încheiate de Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu, cu mijlocirea lui Ioan Niculae, au precizat procurorii DNA.

Sponsorizarea campaniilor electorale de către cunoscuți oameni de afaceri este un procedeu tot mai des întâlnit. Mircea Geoană a fost filmat luând 5.000 de euro de la Ana Birchall, bani care i-a cheltuit în campania electorală. Există chiar și o filmare în care este surpins momentul în care Mircea Geoană ia banii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*