Ultimele Știri

Video: Cozile din fața secțiilor de votare! Românii s-au baricadat în Ambasada României din Paris

Mii de români protestează în toată lumea datorită cozilor interminabile din fața secțiilor de votare. Foarte mulți români nu și-au putut exprima dreptul de vot și nu au vrut să plece din fața secțiilor de votare. La Paris, reprezentanții Ambasadei României au solicitat intervenția jandarmilor francezi, pentru că zeci de români nu au vrut să mai părăsească secția de votare.

Sute de români din Paris nu au reuşit să-şi exprime dreptul la vot, la Ambasada României din Paris, unde au fost nevoiţi să stea ore întregi la cozi. După o lungă aşteptare, mulţi dintre ei nu au putut să pună ştampila pe buletinul e vot şi, nemulţumiţi, s-au baricadat în incinta Ambasadei.

Românii din Londra au fost nevoiți la rândul lor să aștepte ore întregi pentru a-și putea exprima votul la alegerile prezidențiale. Și la Londra, a fost nevoie de intervenția poliției pentru că oamenii nu au vrut să plece din fața secțiilor de votare. Polițiștii londonezi au fost foarte civilizați și le-au explicat românilor că ei își fac doar datoria și că nu pot ei lua decizii în locul autorităților române. 

În Spania, Italia, Germania, Republica Moldova, Belgia, Danemarca, SUA, Canada, Austria s-au înregistrat cozi interminabile în fața secțiilor de votare. În unele țări au fost deschise doar câteva secții de votare deși acolo locuiesc sute de mii de români. Românii au fost umiliți astăzi de autoritățile române, în special de Ministerul Afacerilor Externe care refuză să comenteze situația creată în Diaspora.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*