Ultimele Știri

VIDEO: Coreea de Nord, nou test cu racheta balistică, la 3 zile după cel cu bomba cu hidrogen. Reacția presei sud-coreene

Kim Jong-Un

Coreea de Nord a difuzat sâmbătă o înregistrare video ce ar reprezenta un nou test cu racheta balistică lansată de pe un submarin (SLBM), la trei zile după ce a anunțat că a efectuat un test cu bombă cu hidrogen, relatează AFP.

În înregistrarea nedatată, difuzată de televiziunea oficială de Phenian, apare numărul unu nord-coreean Kim Jong-Un l bordul unei nave militare, purtând palton de iarnă și pălărie și privind o rachetă care străpunge suprafața mării pe verticală și începe să se ridice după pornirea motorului. În înregistrare apare apoi o rachetă ce crește în altitudine printre nori.

Media sud-coreenă a lăsat să se înțeleagă că noua înregistrare video a fost de fapt un montaj în care au fost combinate secvențe de la al treilea test SLBM din Coreea de Nord, efectuat în decembrie 2015 în Marea Japoniei, dar și de la testul cu racheta Scud efectuat în 2014.

Responsabili militari sud-coreeni afirmă că Phenianul ar continua activ dezvoltarea de rachete lansate de submarin, ceea ce ar duce la un nou nivel de amenințare nucleară nord-coreeană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*