(VIDEO) Copilul erou! O fetiță de doar 5 ani a fost medaliată pentru eroism după ce le-a salvat viața mamei și fratelui ei

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Social

Lexi Shzmanski, o fetiță în vârstă de doar 5 ani, a fost medaliată pentru eroism după ce și-a salvat mama și fratele de la moarte.

Fetița de origine canadiană a  salvat viaţa mamei sale şi a frăţiorului său după ce au fost implicaţi într-un accident rutier.

Mama lui Lexi a adormit la volan în regiunea muntoasă Jasper din Canada în timp ce conducea, iar maşina a căzut 12 metri într-o prăpastie şi s-a lovit de un copac pe fundul prăpastiei. Când Lexi s-a trezit din leşin şi a văzut că mama ei era inconştientă, iar Peter, frăţiorul ei de doar 10 săptămâni plângea, a realizat că este într-o situație dificilă și că trebuie să pornească în căutarea unui ajutor așa că s-a târât afară din maşina distrusă şi a urcat digul abrupt şi stâncos cu picioarele goale.

Ajunsă la şosea, fetiţa a făcut semne unor şoferi care treceau şi astfel a reuşit să obţină ajutor pentru Angela care avea coloana vertebrală fracturată în două locuri şi Peter care avea hemoragie craniană şi avea nevoie de operaţie urgentă. Având în vedere că maşina nu era vizibilă de pe şosea, conform Qbebe.

Mama fetiței spune că dacă Lexi nu era curajoasă şi nu acţiona prompt, probabil că nu i-ar fi ajutat nimeni în timp util: „Îmi amintesc doar o ocazie sau două când Lexi şi-a desfăcut singură centura de siguranţă până atunci. A reuşit să iasă cumva, probabil din cauza adrenalinei şi a urcat desculţă pe pietre. E incredibil, pentru că un martor care a venit să ne vadă la spital a spus că medicii şi pompierii au avut nevoie de frânghii ca să coboare şi să urce din prăpastie, iar Lexi a făcut asta desculţă. Dacă nu urca ea să facă semne şoferilor, nimeni nu ar fi oprit pentru că nimeni nu ne vedea în prăpastie”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *