Ultimele Știri

VIDEO: Confuzie și disperare! Imigranții rămân blocați în Ungaria

Trenuri speciale îi duc în centre pentru refugiați

imigranti

Autoritățile de la Budapesta i-au lăsat pe imigranți să intre în gara Keleti, însă toate trenurile internaționale au fost anulate declanșând confuzie și disperare. Un tren aflat în stație a fost luat cu aslat de imigranți în încercarea lor de a ajunge în Germania.  

Trenul plin până la refuz cu imigranți a plecat către un centru special amenajat unde vor fi amprentați și înregistrați. Imigranții s-au luptat efectiv să urce în tren, mulți suferind răni ușoare. Criza imigranților a devenit cea mai gravă criză în Europa de la sfârșitul războiului iugoslav.

Guvernul de la Budapesta dicută, joi, aprobarea unor noi legi care prevăd pedepse mai dure pentru cei care trec ilegal frontiera și pentru traficanții de persoane. Viktor Orban a declarat că toți imigranții vor fi înregistrați și amprentanți. Toate trenurile care pleacă din România către vestul Europei vor putea circula doar până la Budapesta, anunță CFR Călători. Măsura vine în urma unei cerei speciale venite din partea autorităților ungare.

Toate țările vecine statului maghiar, Austria, Cehia și Slovacia au anulat toate trenurile internaționale, pentru a bloca accesul imigranților pe teritoriul lor.

De la începutul anului peste 150.000 de imigranți au intrat în Ungaria, potrivit autorităților de la Budapesta. În ultimele două săptămâni Ungaria s-a confruntat cu un val puternic de imigranți, astfel, nu mai puțin de 15.000 de oameni au intrat ilegal în țară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*