Ultimele Știri

VIDEO: Conflicte violente la Priștina între naționaliștii albanezi și poliție

kosovo

Un politician de opoziție din Kosovo, Albin Kurti, a fost eliberat din detenție marți (13 octombrie), dimineață, după ciocnirile violente dintre susținătorii partidului de opoziție și poliție din capitala Priștina.

Protestatarii au incendiat mai multe mașini de poliție și au atacat forțele de ordine cu pietre. Străzile au fost acoperite de un nor de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea furioasă, în urma arestării lui Albin Kurti. Politicianul a fost arestat după ce a aruncat cu fumigene în parlamentul de la Kosovo. Acest atac al opoziției a venit în urma unui acord propus de UniuneaEuropeană, pentru a oferi mai multă putere autorităților locale, respectiv minorității etnice sârbe din Kosovo.

 Kosovo și-a declarat independența în 2008, cu sprijinul Occidentului, la aproape un deceniu după ce NATO a efectuat lovituri aeriene timp de 11 de săptămâni pentru a distruge armata Serbiei. Statul Kosovo a fost recunoscut de peste 100 de tari, dar nu și de Serbia, România sau Rusia. Albin Kurti a fost închis de către Serbia în anii 90′ pentru agitarea etnicilor albanezi împotriva statului iugoslav.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*