Ultimele Știri

VIDEO: Concert organizat pentru refugiați la Berlin. Cum s-au comportat

concert berlin refugiati

Berlinul a găzduit un concert de muzică clasică, la sala filarmonică a orașului, exclusiv pentru imigranți și pentru voluntari. Concertul a fost realizat de Daniel Barenboim și Sir Simon Rattle.

CITEȘTE ȘI: ONU avertizează că haosul de vara trecută se va repeta: ‘Sunt de șapte ori mai mult, iar alte câteva mii sunt pe drum’

‘Muzica este o limbă pe care toată lumea o înțelege, o limbă universală. Prin acest concert am încercat să aducem o mică contribuție de solidaitate și un sentiment de bun venit’, a declarat Martin Hoffman, directorul artistic al Philharmonics Foundation din Berlin.

CITEȘTE ȘI: ‘Valul de refugiaţi va fi de cinci ori mai mare!’ O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi

concert berlin refugiati

‘Muzica nu este doar o chestiune de divertisment, are și un scop mental. Aș dori ca toți refugiații care participă la concert să nu își deschidă decât urechile, ci și sufletele’, a declarat dirijorul Daniel Baremboim.

CITEȘTE ȘI: Angela Merkel: Trebuie să ținem granițele deschise

‘Nu sunt genul de om care să vorbească despre politică, însă, cred că nu ar trebui să trăim într-o lume în care milioane de oameni sunt strămutați din țara lor și nu au nicio posibilitate de a merge undeva’, a declarat Sir Simon Rattle, un alt dirijor al Filarmonicii din Berlin.

CITEȘTE ȘI: Alertă în Germania! Ce a descoperit un angajat al unui centru pentru refugiați: “A atins cote alarmante. Marchează trecerea la un alt nivel”

concert berlin refugiati

‘A fost frumos, foarte, foarte frumos’, a declarat la ieșirea de la concert, Maja Musaweh, un refugiat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/FOTO: Un nou INCIDENT: Imigranţii au atacat un centru de refugiaţi, personalul instituţiei s-a baricadat înăuntru

‘Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au organizat acest concert,  și care au făcut posibilă pentru sirieni, afgani, dar și mulți alții, vizionarea aceastui concert. Este dorința mea să învăț să cânt la un instrument și să devin un muzician. Când am văzut acești muzicieni, astăzi, a fost confirmat visul meu’, a declarat Amer, un alt spectator al concetului.

‘Aceasta este într-adevăr cel mai mare simbol (de sprijin) în Germania. De la bun început, germanii și austriecii și-au deschis granițele pentru noi. Oamenii au ieșit în stradă în sprijinul nostru, și astăzi, muzicienii ne-au invitat la acest concert. Faptul că ei au cântat pentru noi este cu adevărat de nedescris. Vă mulțumesc!’, a declarat la ieșirea de la spectacol Raman Khalaf.

CITEȘTE ȘI: Grecia: Un grup de refugiați au blocat linia de cale ferată la granița cu Macedonia

‘Pentru mine a fost fantastic. Este pentru prima dată când văd acest concert și aș vrea să mulțumesc tuturor oamenilor din guvernul german că ne-au dat posibilitatea de a viziona acest concert’, a spus Hamed  Husseini.

Câteva sute de refugiați, dar și voluntari au fost invitați la un concert special la Berlin, care s-a ținut în incinta Filarmonicii, pe data de 1 martie. Renumiți dirijori precum Daniel Barenboim și Sir Simon Rattle au urcat pe scenă pentru un spectacol de muzică clasică.

Seara, intitulată ‘Bun venit printre noi!’, a avut ca scop să ‘aducă o contribuție mică spre solidaritate și un sentiment de bun venit’, potrivit directorului artistic al fundației, Martin Hoffmann.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*