Ultimele Știri

VIDEO: Colaborarea Turciei cu Statul Islamic și sprijinul acordat de Erdogan teroriștilor

erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a devenit unul din principalii susținători ai Statului Islamic, iar în acest parteneriat toată lumea are de câștigat.

Erdogan oferă arme și bani teroriștilor ISIS, în schimb aceștia livrează petrol ieftin și ucide populația kurdă din nordul Siriei. În sud-estul Turciei există o populație majoritară de etnie kurdă, aflată în conflict de mai bine de 50 de ani cu statul turc. Conform înțelegerii cu statul turc teroriștii ISIS atacă populația kurdă din nordul Siriei, pentru a preveni orice tentativă de independență, fapt ce ar crea probleme de securitate Turciei.

În clipul de mai jos aveți o prezentare complexă a evenimentelor din Siria, începând cu primăvara arabă și până astăzi. Aici puteți observa cine sunt creatorii și finanțatorii grupărilor teroriste și cine sunt principalii actori din spatele acestora.

 

La Ankara a avut loc cel mai mare atentat terorist din istoria Turciei moderne, unde și-au pierdut viața 97 de persoane și alte sute au fost rănite. În fața gării din Ankara avea loc un protest pentru pace al partidului de opoziție pro-kurd. Kurzii au vrut să ceară Turciei și președintelui Erdogan pacea, însă au primit în schimb  doi atentatori sinucigași ai ISIS, potrivit cetățenilor kurzi din România.

Joi a avut loc la București în Piața Roma un protest al etnicilor kurzi, care au cerut dreptate pentru crima de la Ankara. Kurzii din România îl acuză pe Recep Tayyip Erdogan de terorism. Potrivit protestatarilor kurzi, Erdogan este unul din principalii susținători ai teroriștilor din Statul Islamic. 

Cine este vinovat de atacul  terorist de la Ankara?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*