Ultimele Știri

VIDEO: Clipe de haos pe străzile din Siria

siria

Bombardarea orașelor siriene de către forțele guvernamentale au continuat duminică și luni, potrivit unui video postat pe rețelele de socializare.

Un clip video filmat, luni, în Duma, provincie din regiunea Damasc, ne arată clipele de haos în urma unui bombardament al armatei siriene. O voce se aude strigând în arabă pe stradă: „Dumnezeu este mare, Dumnezeu este mare, orașul Duma este al lui Dumnezeu, Dumnezeu este mare, orașul Duma aparține forțelor de apărare civilă, Dumnezeu este mare Dumnezeu este mare, forțele de apărare ajută civilii, Dumnezeu este mare. Urcă în mașină, urcă în mașină. Dumnezeu este mare, Duma, Forțele de apărare civilă ajută civilii. Dumnezeu este mare.”

Un alt videoclip postat pe o rețea de socializare arată momentele de haos în urma unui bombardamet al elicopterelor armatei siriene. Războiul a intrat într-o fază mult mai violentă de când Rusia a început loviturile aeriene în sprijinul președintelui Bashar al-Assad. Rusia sprijină regimul Assad în timp ce Statele Unite ajută cu armament rebelii sirieni, însă ambele duc războaie separate cu gruparea Stat Islamic care controlează regiuni întinse din Siria și Irak.

Statul Islamic luptă separat atât cu armata siriană cât și cu rebelii din vestul Siriei, deoarece Damascul a lansat o nouă ofensivă împotriva sa la est de Alep, susținută de lovituri aeriene ruse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*