Ultimele Știri

VIDEO: Cine este francezul arestat în Bulgaria pentru colaborare în organizarea de atentate teroriste

Bulgaria intenționează să îl extrădeze  pe cetățeanul francez suspectat de colaborare cu cei doi militanți islamiști care au împușcat mortal 12 persoane la sediul ziarului Charlie Hebdo în cursul săptămânii trecute, au declarat procurorii bulgari.

Procurorii s-au folosit de un mandat de arestare european și au susținut că el l-a răpit pe fiul său în vârstă de 3 ani, pe care voia să îl ducă în Siria.  Poliția bulgară l-a arestat pe Fritz – Joly Joachin, la un punct de control la frontieră, atunci când a încercat să traverseze în Turcia.

Un al doilea mandat de arestare european citează posibila asocierea cu unul dintre atacatori și „conspirație de terorism”, dar nu a fost încă tradus oficial, afirmă un purtător de cuvânt pentru biroul procurorilor regionali din Haskovo.

Biroul Procuraturii Generale din capitala bulgară Sofia a confirmat faptul că al doilea mandat a fost emis pe motiv că Joachin a făcut parte dintr-un grup criminal care a planificat acte de terorism. Omul a fost de acord să fie trimis înapoi în Franța și un judecător din Haskovo va lua o decizie finală cu privire la extrădarea sa vineri, a declarat un procuror.

Conform mandatului inițial de arestare, soția Joachin a declarat autorităților, pe 30 decembrie că el l-a răpit pe fiul lor pentru al duce în Siria și că s-a convertit la islam în urmă cu 15 ani și a devenit radicalizat în ultimii ani.

Franța a declarat că va mobiliza peste 10.000 de soldați începând de marți pentru a asigura protecția cetățenilor și pentru a preveni riscul unor noi atacuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*