Ultimele Știri

VIDEO: Ceremoniile de la Alba Iulia | Tinerii au scandat, „Basarabia e România” și ”Colectiv”

Manifestările au început în jurul orei 9.00 cu ceremoniile solemne de depuneri de coroane la statuile lui Ion I. C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, unde au fost prezente câteva sute de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, au avut loc depuneri de coroane şi la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, dar şi la busturile Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria din faţa Catedralei Reîntregirii, numărul participanţilor ajungând la aproximativ 3.000.

Manifestările din faţa statuii lui Mihai Viteazul au fost marcate de scandări ale unui grup de tineri care au strigat mesaje precum ”Basarabia e România”, ”Basarabia e pământ românesc”, dar şi ”Colectiv”. Ei aveau eşarfe în culorile drapelului naţional şi steaguri tricolore.

Manifestările de la Alba Iulia cuprind şi o paradă militară cu peste 1.200 de militari şi tehnică de luptă.

Astfel, parada va fi constituită dintr-un detaşament de onoare format din peste 1.200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii. În dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naţionale vor lua parte militari de la Divizia 4 Infanterie ”Gemina”, Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, de la Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” şi de la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul”. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi formate din angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca.

În finalul paradei mai multe elicoptere şi avioane din dotarea Armatei Române vor survola zona.

Parada este programată să înceapă la ora 13.00 şi se va desfăşura pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia.

Autorităţile din Alba Iulia au pregătit şi în acest an o masă populară pentru cei care vor participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale. Potrivit organizatorilor, au fost pregătite peste 6.000 de porţii de friptură, dar şi aproape 800 de litri de vin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*