Ultimele Știri

VIDEO: Celebrarea revoluției cubaneze și soluționarea conflictului cu SUA

Studenții de la Universitatea de stat a Cubei au organizat un marș cu torțe pe străzile din Havana, marți seara, pentru a comemora cea de-a 162 aniversare a eroului național José Marti Their.

Marșul cu torțe a fost dedicat de asemenea comemorării celei de-a 70 aniversări a  victoriei Revoluției cubaneze.

Manifestația a pornit de pe scările clădirii principale ale Universității din Havana și s-a întins pe marile artere ale orașului.

„Marșul cu torțe este o tradiție, chiar înainte de triumful Revoluției cubaneze.Torța reprezintă eroul nostru național cubanez José  Marti. În acest an suntem aici pentru a celebra aniversarea lui”, a spus studentul.

Fidel Castro este unul dintre fondatorii marșului cu torțe, care își are originea în anul 1953.  Fidel a lipsit de la eveniment, dar a emis o scrisoare către studenți, în care arată punctul său de vedere pentru soluționarea pașnică a conflictului cu SUA.

„În opinia mea, Statele Unite ca un vecin apropiat trebuie să refacă relațiile cu Cuba. Două țări vecine trebuie să lucreze împreună și se ajute reciproc”, afirmă un localnic.

cuba

Cuba și Statele Unite au încercat în ultima perioadă să își refacă relațiile diplomatice. Primul pas a fost făcut de președintele Barack Obama care a cerut o normalizare a relațiilor cu statul comunist și crearea de oportunități pentru poporul american și cubanez , și să înceapă un nou capitol între cele două popoare din America.

După mai bine de 50 de ani de izolare se pare că regimul de la Havana a decis să accepte propunerea SUA, iar în cursul acestui an vor avea loc întrevederi între oficialii celor două state pentru normalizarea relațiilor diplomatice. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*