VIDEO: Cel puţin 10 morţi în urma unui accident feroviar în Italia. Consulatul României verifică dacă sunt români printre victime

  • Adelina Mitrache
  • 12 iulie 2016
  • Externe
tren

Cel puţin 10 persoane au decedat, marţi, după coliziunea a două garnituri feroviare, în sudul Italiei, informează publicaţia La Stampa.

Accidentul a avut loc în jurul orei 11.30 (12.30, ora României), în zona Ruvo-Coroato, în apropierea oraşului Bari.

Serviciile de intervenţie se află la scena accidentului şi încearcă să scoată oamenii prinşi în vagoanele avariate în urma coliziunii. Membrii echipajelor de salvare afirmă că ar putea fi mai multe persoane decedate.

„Cred că sunt mult mai mulţi morţi” a declarat Riccardo Zingaro, comandatul pompierilor din oraşul Andria, informează agenţia ANSA.

Accidentul a avut loc pe linia feroviară între oraşele Ruvo di Puglia şi Corato.

Consulatul României la Catania verifică dacă sunt români printre victimele accidentului feroviar din apropierea oraşului Bari, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

”Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs în cursul acestei zile în sudul Italiei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum şi de a stabili dacă printre victime se află şi cetăţeni români. Oficiul consular român este în permanentă legătură cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale”, a informat ministerul marţi.

Cel puţin 10 persoane au decedat, marţi, după coliziunea a două garnituri feroviare, în sudul Italiei, informează publicaţia La Stampa. Accidentul a avut loc în jurul orei 11.30 (12.30, ora României), în zona Ruvo-Coroato, în apropierea oraşului Bari. Serviciile de intervenţie se află la scena accidentului şi încearcă să scoată oamenii prinşi în vagoanele avariate în urma coliziunii. Membrii echipajelor de salvare afirmă că ar putea fi mai multe persoane decedate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *