Ultimele Știri

VIDEO: Cel mai puternic atac lansat de ISIS în Irak în ultimele cinci luni. Cum a fost respins

atac ISIS

Forţele kurde, susţinute de raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale, au respins cel mai puternic atac lansat de gruparea Stat Islamic în Irak în ultimele cinci luni, au declarat oficiali americani, citaţi de BBC News Online.

Militanţii grupării SI au lansat miercuri un asalt coordonat asupra mai multor obiective din apropierea oraşului Mosul, situat în nordul Irakului. Oraşul Mosul se află sub controlul grupării teroriste Stat Islamic de anul trecut.

Combatanţii au început să atace obiectivele forţelor kurde peshmerga miercuri după-amiază, folosind arme automate, maşini-capcană, rachete şi buldozere blindate, au afirmat oficiali kurzi şi americani.

Printre zonele vizate de gruparea SI se află şi Bashiqa, unde forţele turce au început de curând să antreneze kurzii irakieni, generând un conflict cu Guvernul central din Irak.

„Acesta a fost cea mai dură lovitură a Statului Islamic începând din vară, iar forţele peshmerga i-au învins”, a declarat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al armatei americane, citat de Washington Post.

Generalul de brigadă Mark Odom, ofiţerul american cu cel mai înalt grad din Irak, a apreciat că acest atac ar putea să fi avut ca scop perturbarea planurilor de recucerire a oraşului Mosul, potrivit New York Times.

Aproximativ 180 de luptători ai SI au fost ucişi în raidurile care au continuat până joi, au precizat oficialii americani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*