Ultimele Știri

VIDEO: Cei care au salvat sute de vieți, au fost lăsați să moară

La niciun an de la dezastrul din munții Apuseni, unde au murit cu zile pilotul avionului Adrian Iovan și asistenta Aura Ion, încă o tragedie s-a întâmplat. Se pare că autoritățile nu au învățat nimic și de aceasta dată, victime a incompetenței lor au căzut 4 persoane. S-au făcut gafe de nepermis, s-au purtat ca niște începători și nu le-a păsat de oamenii care zăceau, răniți, în apă. Oare dacă era fiul sau fiica unui om de afaceri sau politician lucrurile stăteau altfel?

Gafele și neprofesionalismul autorităților și-au spus cuvântul în soarta celor 4 persoane care se aflau în elicopetrul care s-a prăbușit în lacul Siutghiol. Acești 4 oameni, care se aflat în timpul serviciului, care tocmai salvaseră viața unei bătrâne, au ajuns chiar ei să aibă nevoie de ajutor. Cum au mulțumit autoritățile sacrificiile pe care aceștia le făceau, faptul că au salvat multe vieți, că se dedicau muncii și că răspundeau prompt atunci când erau chemați? Cu nepăsare, neprofesionalism, bâlbâială și incompetență!

2

Oamenii care au văzut impactul, au sunat la 112, au vrut să ofere toate detaliile însă au fost opriți de dispeceră motivând că au mai fost anunțați și că deja salvatorii se îndreaptă spre locul incidentului. De neexplicat este faptul că nu au adus o barcă, deși știau că cele 4 persoane se aflau pe mijlocul lacului. Oare s-au gândit că răniții au puterea să înnoate până la mal? Când au adus șalupa, aceasta nu pornea. Motivul? Nu aveau cheia. Cât de ridicol! În final au ajuns la răniți vâslind. Mă bucur că de 1 decembrie, s-au ”fălit” cu toate dotările pe care armata le are.

Sursa video: Digitv

Răniții strigau disperați, semn că erau încă în viața. Totul a fost filmat de către oamenii care așteptau cu sufletul la gură să ajungă ”salvatorii”. Operațiunile de ”salvare” au durat 12 ore. Prima persoană recuperată din apă a fost medicul Laura Vizireanu, mama unui copil de 8 ani. A fost adusă la mal la ora 20:10, la aproximativ 4 ore de la prăbușirea elicopterului. Laura Vizireanu a fost resuscitată și transportată de urgență la spital însă s-a stins din cauza hioptermiei.

La ora 21:00, trupul altei persoane a fost adusă la mal. De data aceasta, cel al copilotului Claudiu Crăcănel, avea un copil. Acesta a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri. Nu s-a mai putut face nimic nici în cazul lui.

În jurul orei 00:00 a treia victimă a fost adusă la mal. Pilotul avionului, Petre Cătuneanu, tată la rândul lui, cel care a strigat după ajutor, a fost omorât de indiferența autorităților.

La aproximativ 12 ore de la impact, a fost recuperat din ape și trupul asistentei Gabriela Harton. Ea a fost mama unui copil și tocmai își anunțase soțul că era însărcinată. Soțul ei a așteptat pe ponton, în timp ce scafandrii îi căutau trupul.

4

Elicopterul se îndrepta spre Tuzla, acolo unde urmau să lase elicoperul. La această oră nu se știe din ce cauză s-a întâmplat acest accident, încă se mai fac cercetări și se scot ultimele bucăți din elicopter.

Nicio persoană nu a supraviețuit, însă cei mai mulți martori spun că aceștia au fost omorâți de incompetența autorităților. Faptul că au întârziat, au venit fără dotările necesare, s-au mișcat greu și mai ales nu au gândit corect operațiunea, a dus la moartea echipajului. Câți vor mai muri, până când autoritățile vor învăța să își facă bine meseria? Pe câți îi vom mai plânge până când politicienii ne vor considera și pe noi importanți?

Condoleanțe famililor îndoliate!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*