Ultimele Știri

VIDEO: Ce poți vedea la MUZEUL CRUCII de la Universitate

muzeul crucii

Săptămâna asta, bucureștenii care trec pe lângă Hotelul Intercontinental se pot întâlni, în dreptul Sălii Dalles, cu ostași romani sau oameni îmbrăcați în haine biblice, care te invită să vizitezi gratuit Muzeul Crucii. Este vorba despre mai multe scene compuse din actori și decor, care au rolul de a te duce cu gândul la ultimele momente din viața lui Isus Hristos.

Când intri în Muzeul Crucii ești întâmpinat de o pereche de sandale, sunt cele pe care le-ar fi putut purta Isus, ne anunță un panou. Apoi te întâlnești cu Maria Magdalena, care te unge cu mir și îți amintește că, înainte de a fi crucificat, lui Isus i-au fost spălate picioarele cu mir. În următoarele scene vezi cina cea de taină și pe Iuda, care își contemplă arginții pătați de sângele lui Hristos.

Pilat pivește în gol și e păzit de doi ostași care încadrează o masă pe care îi poți lăsa mesaje lui Isus, doar ai grijă să nu te înțepi în coroana de spini de lângă pix. În sala de amfiteatru se află cea mai importantă scenă, cea a Crucii. Aici muzica religioasă din fundal se aude cel mai tare. Cu un joc artistic de lumini și umbre, întregul tablou impresionează, mai ales când te apropii de lemnul păzit de un soldat roman, care este plin de bilețele bătute în cuie. Pe fiecare dintre acestea se găsesc păcatele mărturisite ale celor care au trecut pe acolo înaintea ta.

Aici te încearcă un mozaic de sentimente. Pe de o parte te simți mic și umil în fața unui asemenea sacrificiu, pe de altă parte te bucuri, pentru că îți dai seama că nu ești singurul cu inima grea, că în realitate și cei din jur sunt la fel de păcătoși ca tine.

După ce te ghemuiești ca să ai loc să intri în peștera de unde a înviat Isus, te așteaptă o carte, unde din nou îți poți așterne gândurile.

Muzeul Crucii mai poate fi vizitat până joi seara, intrare este liberă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*