VIDEO: Ce nu s-a văzut la TV din protestul studenților din Regie

Protest studenti regie

Aproximativ 500 de studenți din Regie au protestat, marți, pe Splaiul Independenței. Tinerii și-au aprins țigările și au îngreunat traficul din zonă, nemulțumiți că nu sunt lăsați să fumeze în parcul din campus, odată cu legea antifumat.

Iată protestul:

„Nu sunt de acord să nu fumăm în Regie. Am înțeles, nu în cămine, nu în baruri, nu în restul localurilor, dar ar fi ok să fumăm măcar în spațiul liber”, a spus un tânăr.

Protestatarii au vrut inițial să blocheze traficul rutier complet, dar la insistențele forțelor de ordine s-au limitat la traversarea străzii pe culoarea verde a semaforului.

„Înainte să se dea legea trebuia să se facă mai multe spații pentru a fuma. (…) E totuși un drept. Suntem mulți care fumăm și e foarte greu ca dintr-o dată să nu mai fumăm și să mergem pe stradă să fumăm?”, a mai declarat un alt student.

Potrivit Legii antifumat (nr. 15/2006), care a intrat în vigoare din 17 martie, ”se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private”. Totodată, se interzice comercializarea produselor din tutun în unităţile sanitare şi cele de învăţământ, de stat şi private.

„Înțeleg că avem o țară super nasol pusă la punct și înțeleg că, într-un fel, legea asta e bună, dar ar trebui să fie adaptată pentru țara noastră. Dacă ne ultimă în celelalte țări din Uniunea Europeană, vedem clar o diferență între numărul de fumători, în comparație cu România. Sunt complet de acord să amenajezi spații pentru fumători, dar nu peste tot, este foarte prost reglementat, ar trebui să o adapteze”, este de părere un alt protestatar.

Studenții au promis că vor protesta în fiecare marți, la ora 14:00, până când autoritățile le vor permite să fumeze în campusul din Regie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *