Ultimele Știri

VIDEO: Ce au discutat Putin și Obama la summit-ul G20

putin obama
Președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA, Barack Obama au discutat despre situația din Siria și Ucraina într-o reuniune informală în paralel cu summitul G20 din Turcia.

Potrivit reprezentantului Kremlinului al G20, Svetlana Lukash, reuniunea informală între Putin și Obama a durat circa 30 de minute și a avut loc într-o pauză a summit-ului. 

Consilierul lui Putin, Iuri Ushakov, a declarat că liderii au avut o discuție extinsă pe două teme – „. În primul rând pe Siria și apoi Ucraina”

„Obiectivele strategice referitoare la lupta împotriva Statului Islamic sunt, în principiu, foarte asemănătoare (între Rusia și SUA), dar există diferențe pe partea tactică,” a spus Ushakov.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru Reuters că „președintele Obama și președintele Putin au convenit asupra necesității unei tranziții politice siriene, iar negocierile vor fi mediate și mandatate de ONU între opoziția siriană și regimul Assad, astfel va avea loc o încetare imediată a focului.” 

Oficialul a adăugat că Obama a reiterat sprijinul pentru acordul Minsk în Ucraina. Summit-ul G20 are o nouă urgență în urma atacurilor teroriste de la Paris, astfel a fost modificată agenda acestuia. Terorismul a devenit principala temă de dezbatere(Statul Islamic), mai exact stoparea acestuia în regim de urgență.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*