Ultimele Știri

VIDEO: Caz revoltător, copii cu dizabilități legați cu funia de gard

Mai multe imagini cu un adolescent care se zbătea fiind legat de o ușă, au apărut în presă. Polițiștii au deschis o anchetă la un centru pentru copii cu dizabilități.

Anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Bucureşti, după ce imaginile cu un adolescent de 16 ani care se zbătea, legat de o uşă.

Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi cei de la Inspecţia Socială fac această anchetă la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6. Ei vor să vadă exact ceea ce s-a întâmplat şi de ce îngrijitorii au legat copilul de uşă. Iar în urma cercetărilor să ia măsurile care se impun.

În paralel cu această anchetă, copilul va primi îngrijiri, iar persoana suspectată că l-ar fi legat trebuie îndepăratată de toţi copiii din centru, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a catalogat măsura luată de supraveghetori ca fiind inadmisilă. Din primele informaţii, copilul ar fi fost legat pentru că, spun supraveghetorii, aşa l ar fi controlat mai bine, acesta fiind foarte agitat.

Complexul adăposteşte 21 de copii în două căsuţe sociale contruite de un ONG, iar reprezentanţii acestuia susţin că au mai fost semnate mici nereguli până acum, dar care nu au fost confirmate. În acest caz, ei cer însă ca responsabilii să fie daţi afară.

sursa:realitatea.net

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*