Ultimele Știri

VIDEO: Cămin studenţesc din Iaşi, evacuat după ce acoperişul clădirii a luat foc

pompieri

Mai multe persoane sunt evacuate sau ies singure, miercuri, dintr-un cămin studenţesc din Iaşi, după ce acoperişul clădirii a luat foc şi arde la ora transmiterii acestei ştiri,conform MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Elena Silvia Bolohan, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ard două sute de metri pătraţi din acoperişul căminului studenţesc, iar mai multe echipaje intervin pentru lichidarea flăcărilor.

”Nu sunt victime. Erau muncitori care desfăşurau activităţi în mansarda căminului. S-a incendiat mansarda, s-a localizat focul, s-au evacuat muncitorii de acolo. Pagubele vor fi evaluate după ce se termină intervenţia. Se pare că sunt doar cei cinci muncitori în clădire, nu şi studenţi. Poate instalaţiile care erau acolo au produs incendiul, poate nu muncitorii, dar raportul ISU va clarifica această situaţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Potrivit acestuia, stundeţii nu se aflau încă în căminul care funcţionează în regim privat pentru că nu a început anul universitar.

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, a declarat că studenţii cazaţi la căminul al cărui acoperiş arde urmează să înceapă cursurile în data de 3 octombrie.

„E privat, nu ţine de nicio instituţie publică. Proprietarul va decide ce se va întâmpla”, a spus Mihai Chirică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*