Ultimele Știri

Video: Bucureștiul devine capitala termală a Europei

Bucureștiul va beneficia de un proiect dezvoltat în premieră pentru România, care o va clasa înaintea altor metropole europene cu tradiție în utilizarea apelor termale – Roma, Viena, Budapesta.

Oamenii se vor putea relaxa în cel mai mare Therme din Europa construit greenfield, unde va exista apă termală de o calitate unică în lume alături de cele peste 800.000 de plante, din care multe sunt rarități sau exemplare unicat. Toate aceste elemente vor recrea atmosfera unei vacanțe tropicale, tot timpul anului, la mai puțin de 10 de minute de centrul capitalei.

Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu societăți în portofoliu care au o istorie de peste 80 de ani cu sediul la Viena, lider la nivel mondial în domeniul soluțiilor energetice industriale. Lucrările de construcție ale proiectului Therme București au început in 2013, investiția inițială situându-se la 29,64 milioane de euro, însă urmează ca până la finalizarea proiectului să se cheltuie în jur de 50 de milioane de euro.

„Ne-a convins să dezvoltăm acest proiect faptul că România are o mare tradiție în ceea ce privește utilizarea apelor termale. Calitatea celor din nordul Bucureștiului este cel puțin comparabilă cu a celor de la Băile Herculane, dar și din alte zone termale din țară, iar acest lucru este de notorietate publică încă din anii `80, când mai multe lucrări tehnice de specialitate menționau potențialul aflat în nordul Bucureștiului. Proiectul Therme București transformă în beneficiul oamenilor o resursă naturală valoroasă, printr-o investiție care plasează Capitala pe primul loc în ceea ce privește dimensiunea, complexitatea tehnică si arhitecturală, dar mai ales facilitățile de relaxare și divertisment pe care le oferă unui astfel de loc”, a explicat Hubert Spegel, CEO A-HEAT GROUP AG.

„Aici veți găsi nu doar apă termală filtrată cu cele mai moderne sisteme, ci și cea mai mare gradină indoor și outdoor din România, cu peste 800.000 de plante și sute de specii de arbori. Vom avea la Therme București cea mai mare plantație de palmieri veritabili din Europa, cu aproape 500 de exemplare deja aclimatizate, dar și o atracție absolut unică: un exemplar din Copacul Vieții care se numără printre raritățile botanice ale momentului. Noi am pus în valoare unicitatea și resursele locului cu o serie de premiere nu doar pentru România, ci și pentru Europa, pentru că vrem cu adevarat să le oferim bucureștenilor cea mai bună experiență de petrecere a timpului liber”, a adaugat Hubert Spegel.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*