(VIDEO) Brexit: Marea Britanie, supusă presiunilor din toate părțile. Discuții aprinse la Bruxelles

Au avut loc dezbateri aprinse în timpul sesiunii extraordinare de la Bruxelles, iar Parlamentul European adoptând o rezoluţie prin care îi cere Marii Britanii să activeze „imediat” clauza privind retragerea din Uniunea Europeană.

Potrivit rezoluţiei: „Marea Britanie trebuie să activeze imediat clauza privind retragerea din Uniunea Europeană, pentru a evita incertitudinea şi a proteja integritatea UE„, au cerut eurodeputaţii, referindu-se la Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona. În rezoluţia adoptată cu 395 de voturi pentru şi 200 împotrivă, eurodeputaţii subliniază că „voinţa cetăţenilor britanici trebuie respectată”.

Discursul europarlamentarului scoţian Alyn Smith a fost primit cu aplauze şi ovatii. „Vreau ca țara mea să fie internaționalist, cooperantă, ecologică, corectă, europeană. Scoțienii, împreună cu nord-irlandezii și londonezii și mulți galezi și englezi au votat să rămână în familia noastră de națiuni, Cer ca acest statut și spirit european să fie respectate. Colegi, sunt multe lucruri de negociat. Avem nevoie să avem mintea limpede și inima caldă. Și amintiți-vă: Scoția nu v-a abandonat. Vă rog, vă implor, nu abandonați nici voi Scoția” , a incheiat Smith, in aplauzele Parlamentului European.

Pe de altă parte, europarlamentarul britanic Nigel Farage (UKIP), în Parlamentul European, ironic la adresa celorlaţi parlamentari europeni: “Știu că practic niciunul dintre voi nu a avut vreodată un job serios, nu a lucrat în domeniul afacerilor sau în comerț sau măcar să fi creat un loc de muncă. Dar măcar ascultați”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *