Ultimele Știri

VIDEO: Bradul cu povești, din România! 8.000 de volume, trei bibliotecari şi multă muncă

brad carti

20 de ore de muncă, 8.000 de volume de cărți, 3 bibliotecari ingenioși și foarte multe ore de muncă, însă, rezultatul a meritat tot efortul. O bibliotecă de la malul mării se laudă cu cel mai mare brad din România realizat din cărţi.

Fiecare volum a fost aşezat cu grijă, până ce construcţia a atins înălţimea de trei metri.

„Realizarea acestui brad a durat patru zile, cu aproximaţie 5 ore în fiecare zi”, spune Radu Niculescu, bibliotecar voluntar pentru Digi24.

„Bradul Colorat, pentru că aşa îi spunem noi, are peste 7.000 de cărţi, între 7.000 şi 8.000 de cărţi, asta din diferenţa cărţilor pe care nu le mai avem în bibliotecă”, spune Victor Maxim, fondatorul Bibliotecii Colorate.

În braduț se găsesc mai multe volume de literatură dar şi tratate din diferite domenii.

„Nu am mai văzut niciodată, e prima oară în viaţa mea când văd aşa ceva şi chiar îmi place, fiind o cititoare înrăită să văd aşa ceva. Cred că aş face şi acasă, dar nu am atâtea cărţi”, spune o vizitatoare a bibliotecii pentru Digi24.

Biblioteca Colorată din Constanța a început cu 15.000 de cărți donate de edituri sau de cititori, este proiectul unei organizații non-guvernamentale și a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*